Atina

Atina, Grčka

već od 139€

Opis destinacije

Atina je glavni grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćna država i poznati obrazovni i filozofski centar. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici – Atini. Često se naziva kolevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnih doprinosa tokom IV i V veka pre nove ere. Iz tog razdoblja u Atini je ostalo mnogo antičkih zgrada i umetničkih dela. Najpoznatiji je svakako Akropolj, koji je priznat kao jedan od najboljih primera klasične grčke umetnosti i arhitekture.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Dan zaljubljenih
14.02 - 19.02.2024.
Hotel 3*
Specijalna ponuda
139 €
169€
Dan žena
07.03 - 12.03.2024.
Hotel 3*
Specijalna ponuda
139 €
169€
Dan rada
30.04 - 05.05.2024.
Hotel 3*
Specijalna ponuda
159 €
189€
Uskrs
02.05 - 07.05.2024.
Hotel 3*
Specijalna ponuda
159 €
189€
Dan primirja
07.11 - 12.11.2024.
Hotel 3*
Specijalna ponuda
139 €
169€
Aranžman se plaća u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Atini (3  noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
- obilaske prema programu (Atina – panorama grada)
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€) 
8 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 5 € ( deca od 0 meseci – 18,99 god.), 15 € (osobe od 71 – 80 god.) 
- obaveznu gradsku komunalnu taksu za Atinu i okolinu (uvedena 01.01.2018, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2*-0,5 € po noćenju / po osobi , za boravak u hotelima sa 3* – 1,5 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*-3€ po noćenju / po osobi  i za boravak u hotelima sa 5* – 4 € po noćenju / po osobi. 
- ulaznice i fakultativne izlete 
- individualne troškove

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika ,deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):  
- Peloponez  (sa ulaznicama za Mikenu i Epidaurus) - 55 € odrasli/ 35 € deca
- Grčko veče (restoran) - 35 € odrasli/ 25 € deca
- Pirej, Egina  (sa kartama za trajekt) - 40 € odrasli/ 25 € deca
- Akropolj (sa ulaznicom) - 35 € odrasli/ 20 € deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 

SOPSTVENI PREVOZ:  
NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Severnom Makedonijom)     
NIŠ (parking Lukoil pumpe) – bez doplate 
HOTEL ACHILLION 3* http://www.achillionhotel.com/
Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

HOTEL ALASSIA 3*  http://thealassia.com/
Luksuzni butik hotel Alassia smešten je na odličnoj lokaciji u Atini, na samo 200 metara od stanice metroa Omonija i na nekoliko minuta hoda od Trga Sintagma i oblasti Monastiraki. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

HOTEL EVITA ASTY 3* https://evita-hotels.com/evita-asty/
Hotel se nalazi u centru Atine, na pešačkoj udaljenosti od najpoznatijih znamenitosti kao što su Arheološki muzej, trga Sintagma. U blizini je metro stanice Omonia. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).

HOTEL DELPHI ART 3*  https://www.hotelsgreco.com/delphi-art-hotel/
Hotel se nalazi u srcu Atine, prekoputa Narodnog pozorišta i crkve Svetog Konstantina. Nalazi se na oko 200m od metro stanice Omonia koja omogućava svim gostima da istraže znamenitosti Atine za kratko vreme. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).
1.dan BEOGRAD – NIŠ 
Polazak iz Beograda oko 17:00h – sa perona glavne autobuske stanice ( BAS -a), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Niša sa parkinga Lukoil pumpe oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Severnu Makedoniju prema Atini. 

2.dan ATINA - GRČKO VEČE
Dolazak u Atinu u prepodnevnim časovima. Odlazak na panoramsko razgledanje Atine: prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, trgovi Omonija i Sintagma, Nacionalne biblioteke, Akademije nauka, Univerziteta. Smeštaj u hotel. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na grčko veče na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

3. dan ATINA – PELOPONEZ
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Peloponeza. Vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonovog sina. Nastavak putovanja do Nafpliona, nekadašnje prestonice Grčke. Nakon obilaska odlazak do Mikene-obilazak Lavlje kapije i lavljih vrata. Povratak u Atinu u popodnevnim satima.Individualni doček Nove 2024. godine. Noćenje. 

4.dan ATINA – PIREJ - EGINA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska luke Pirej i ostrva Egine -  poznatog i po nazivima “ ostrvo Svetog Nektarija” ili “ostrvo pistaća”. Odlazak trajektom i obilazak istoimenog grada Egina, manastira Svetog Nektarija – posvećenom zaštitniku ostrva, velikom iscelitelju i čudotvorcu, Afejinog hrama. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje
.
5.dan  ATINA – AKROPOLJ  
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćno - dnevna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Beogradu.

6.dan  NIŠ - BEOGRAD 
Dolazak u Niš i Beograd u prepodnevnim časovima.                            
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE  najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2024……….…………....…….15.06.2024.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10. do 31.12.2024……………........………..15.04.2025.

platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, )

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.