Atina

Nova godina, Atina

već od 499€

Opis destinacije

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma, a njeno poreklo okruženo legendama je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom, a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta, mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA
ATINA – PIREJ – SUNION – PELOPONEZ (ARGOLIDA)
5 dana (4 nodenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3*, 4* i 5*)-avionom
Polazak: 29. decembar 2022. (povratak: 2. januar 2023)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA
JEDNOKREVETNU SOBU
29. decembar
APOLLO 3*499 evra
Na upit
ARETHUSA / DORIAN INN 3*579 evra
AIROTEL PARTHENON 4*669 evra
TITANIA 4*STD 649/SUP 699 evra
DIVANI PALACE ACROPOLIS 5*769 evra
ELECTRA PALACE 5*899 evra

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: 
- Avionski prevoz na relaciji Beograd –Atina –Beograd 
- Aerodromske takse (U trenutku objavljivanja programa iznose 68 evra. Ovaj iznos je podložan promeni i bide konačno utvrđen dva dana pre početka  putovanja. Eventualna doplata vrši se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)  
- Smeštaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama, na bazi nodenja sa doručkom 
- Transferi prema programu 
- Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem 
- Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Fakultativni izleti 
- Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene 
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 
- Boravišna taksa u iznosu 2 evra za hotel kategorije 3*, 3 evra za hotel kategorije 4* i 4 evra za hotel kategorije 5* po sobi i nodi 

Fakultativni izlet: 
- ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice) € 79 
- PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič ) € 40 
- TAVERNA – doček Nove godine € 65 i repriza Nove godine (uključeno: večera, muzički program) € 45 
Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 7 dana pred početak putovanja, a izleti se pladaju na licu mesta. Minimalni broj za realizaciju izleta je 15 učesnika. U  slučaju manjeg broja prijavljenih, cena izleta se koriguje. 

HOTEL APOLLO 3* http://www.apollonhotel-athens.com/
Hotel Apollo se nalazi na Karaiskaki trgu 10, ul. Ahilleos, 2 min. hoda od stanice metroa Merakourgio. Sve sobe imaju kupatilo, TV, telefon, internet veza, mini bar, elektronski sef, klima. Dodatni sadržaj: HR bar, restoran i bašta na krovu sa pogledom na Akropolj.

HOTEL ARETHUSA 3* https://www.arethusahotel.gr/
Hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i blizu starog dela grada Plaka. Odatle je lako doći do glavnih znamenitosti u gradu. Sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi. Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

HOTEL DORIAN INN 3* https://www.dorianinnhotel.com/
Smešten u centru Atine, sasvim blizu Trga Omonija. Sobe imaju kupatilo, TV, telefon, frižider, grejanje i klima uređaj kao i besplatan WiFiu celom hotelu. Hotel ima glavni restoran , Mediteranski restoran na krovu , otvoreni bazen na krovu.

HOTEL AIROTEL PARTHENON 4* https://www.airotel.gr/en/Parthenon-Hotel-795.htm
Nalazi se u srcu starog grada nedaleko od Akropolja. Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, usluge pranja veša. Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak,recepciju.

HOTEL TITANIA 4* http://titania-athens.hotelsathens.org/en/
Hotel se nalazi na najidealnijem mestu u gradu, u ulici koja spaja dva glavna atinska trga Ominiju i Sintagmu. U srcu je istorijskog i poslovnog centra. Do Akropolja je potrebno oko 20 minuta lagane šetnje. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv, telefon i sef. Doručak se servira po principu bogatog švedskog stola. Internet se u hotelu plaća!

HOTEL DIVANI PALACE ACROPOLIS 5* https://divaniacropolishotel.com/
Hotel Divani Palace Acropolis se nalazi nedaleko od Akropolja . Jedinstveno obeležje hotela Divani Palace Acropolis predstavljaju ostaci antičkog Temistoklovog zida koji su otkriveni tokom izgradnje temelja i potom uklopljeni u arhitektonski dizajn hotela. Sve sobe imaju TV sa satelitskim i kablovskim kanalima, klima-uređaj i sef. Dodatni sadržaji: recepcija, krovni restoran Acropolis Secret (otvoren tokom letnje sezone), glavni restorana Aspassia , fitness centar, parking , besplatan Wi Fi je na raspolaganju u celom hotelu.

HOTEL ELECTRA PALACE 5* https://www.electrahotels.gr/hotels/electra-palace-athens/
Smešten je na sjajnoj lokaciji u centru četvrti Plaka odakle se pruža fantastičan pogled na Akropolj. Nalazi na pešačkoj udaljenosti od većine glavnih znamenitosti Atine. Trg Sintagma udaljen je manje od 5 minuta hoda, a u blizini se nalaze zgrada Parlamenta i četvrti za kupovinu. Sobe su moderne i prostrane i sve poseduju: kupatilo sa fenom, klima uredjaj i centralno grejanje, sat tv,set za kafu i čaj, telefon i sef. Ima krovnu terasu sa restoranom i barom, wellness i spa centar sa zatvorenim bazenom, đakuzijem, fitness centar.
1. dan BEOGRAD –ATINA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:15 h. Poletanje za Atinu u 12:30 h (let JU 512). Dolazak  u Atinu u 15:00 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno poslepodne. Nodenje.  

2. dan ATINA-ARGOLIDA (PELOPONEZ)-ATINA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogudnost odlaska na fakultativni izlet: Argolida. Jedna  od najvedih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji  grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradida na  Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53. reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24  veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e., a akustika se najčešde povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg  festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine.  Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih  zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i nodenje. 

3. dan ATINA Doručak. U 10 h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat  na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do današnjih dana, a ono što se može videti je obnovljeno po obrascu nađenog  arheolođkog materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske  crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvedenog Zevsu  Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu  i monumentalnosti dokazujudi visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i  Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. DOČEK NOVE GODINE INDIVIDUALNO.Nodenje. 

4. dan ATINA-SUNION-ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogudnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja  autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najvedu  luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošdu se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta  Sunion. Obilazak hrama boga Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj  rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno grčko veče u taverni i repriza Nove godine. Nodenje. 

5. dan ATINA–BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.30 h (Let JU 513). Sletanje na  beogradski aerodrom Nikola Tesla u 17.10 h. Kraj programa. 

Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja I zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se kompletan iznos za avionske karte I avans 40% za smeštaj, dok se ostatak upladuje najkasnije 15 dana pred početak putovanja. 
- Plaćanje može biti: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina). 
- Avio karte je mogude platiti na 3 mesečne rate bez kamate (čekovima) 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama