Barselona

Barselona, Španija

već od 749€

Opis destinacije

BARSELONA – je glavni grad autonomne pokrajine Katalonije i istoimene provincije Barselona na severoistoku Španije. Nalazi se na obalama Mediterana na nekih 120 kilometara od Pirineja i granice sa Francuskom, u dolini koja je okružena morem na istoku, planinskim vencem Sijera de Koljserola na zapadu, na jugu rekom Ljobregat, a na severu rekom Besos. Prema poslednjem izveštaju španskog Zavoda za statistiku iz 2006. godine, sam grad Barselona broji 1.605.602 stanovnika. Barselona sa okolinom broji 3.161.081 stanovnika i ima površinu od 633 km². Barselona je jedan od glavnih evropskih ekonomskih centara, sa jednom od glavnih mediteranskih luka, a aerodrom u Barseloni je drugi po veličini u Španiji. Grad je takođe i bitna turistička destinacija i ima veoma bogato kulturno i istorijsko nasleđe, od kojih se posebno ističu arhitektonska dela Antonija Gaudija i Ljuisa Domeneka i Muntanera od kojih je UNESCO mnoga proglasio svetskom baštinom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDAVREME LETOVA
PRAZNIK RADA:
28.04. - 02.05.2024
LICEO 3*779€749€BEG-BCN JU 580 06:30 / 09:10
BCN -BEG JU 583 20:40/ 23:10
Placanje u dinarskoj protivvrednosti po zvanicnom srednjem kursu dinara.

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA 6 OSOBA PO POLASKU

POPUSTI I DOPLATE:
- deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 20€ popusta (NA UPIT),
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10€ (NA UPIT),
- doplata za 1/1 sobu 205 € / hotel LICEO3* ( NA UPIT)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avio prevoz na relaciji Beograd – Barselona – Beograd (prevoznik Airserbia),
- aerodromske takse - 44 € (na dan objavljivanja programa - podložne promeni),
- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
- smeštaj u hotelu sa 3* u centru Barselone, na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
- agencijske usluge,
- razgledanja i obilaske prema programu,
- usluge lokalnih vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- gradsku komunalnu taksu u Barseloni: Za hotele sa 3* - 2,10 € po noći po osobi (plaća se na recepciji),
- međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 532,00 dinara, od 19 do 70 godina 797 dinara i od 71 do 86 godina 1592,00 dinara.
- fakultativne programe,
- individualne troškove.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- 3 PARKA Tibi Dabo, Siutadela i Špansko selo – cena 70 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za etno selo Pueblo Espanjol
- Girona i Figueras – cena 75 € obuhvata autobuski prevoz, usluge vodiča na srpskom jeziku, ulaznicu za Muzej
- Flamenko veče u poznatom restoranu „Tablao Cordobes“ - cena 55 € sa pićem.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Barseloni.
LICEO 3*
Hotel Liceo je hotel u sklopu hotela Madanis i gledan na čuveni stadion FK-a Barselona - Kamp Nou od koga je udaljen oko 300 metara.Smešten je u četvrti Les Korts na jugoistoku Barselone i dobro povezan linijama gradskog prevoza koje vode do kulturnog centra grada. Ispred hotela Liceo ( na 10 m ) je Metro linija L5 ( plava ). Svaka smeštajna jedinica je sa sopstvenim kupatilom, klimom, TV-om, fenom, balkonom, besplatnom wi-fi internet konekcijom.. Doručak je kontinentalni - samoposluživanje i služi se u hotelu Madanis
Više informacija o hotelu na https://www.hotelmadanisliceo.com/en/

Više informacija o ulasku u Španiju: mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/spanija
1.Dan BEOGRAD - BARSELONA
Dolazak putnika na aerodrom "Nikola Tesla", dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Barselonu je 06:30 (let JU 580, Air Serbia). Sletanje aviona u Barselonu je u 09:10 časova-lokalno vreme. Polazak na panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku: Kolumbov spomenik, brdo Monžuik - vidikovac, Olimpijski stadion, trg Plaza Espana, Gran via, avenija Paseo de Gracia, Casa Batllo, Casa Mila (La Pedrera), Sagrada Familija. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2.Dan BARSELONA
Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet 3 Parka: TIBIDABO, PARK SIUTADELA i PUEBLO ESPANJOL: odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najznačajnijih parkova Barselone, parka Siutadela, poznatog po fontanama koje je radio Antonio Gaudi, a koji se prostire na 30 hektara u neposrednoj blizini istorijskog centra grada i predstavlja pravu zelenu oazu. Potom poseta etno sela Pueblo Espanjol, koje je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. U večernjim časovima fakultativni odlazak na flamenko veče. Povratak u hotel. Noćenje.

3.Dan BARSELONA - GIRONA - FIGUERAS – BARSELONA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Girona i Figueras. Obilazak Girone, grada koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom, poznatog po najočuvanijoj jevrejskoj četvrti u Evropi. Šetnja starim jezgrom grada, slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figuerasa, rodnog mesta čuvenog slikara Salvadora Dalija, i poseta Teatru-muzeju Salvadora Dalija, koji je smešten u njegovoj porodičnoj kući, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje.

4.Dan BARSELONA
Doručak. Slobodan dan za idndividulane aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta poput Pešačka tura Gotska četvrt u trajanju od min 3h. Flamenko veče - fantastičan šou igrača i gitariste uz piće. Cena izleta. Takodje, može da se organizuje izlet jednog od najvećih akvarijuma u Europi. Akvarijum Barselone je najznačajniji zabavni centar, obilazak Kamp Nou stadiona.. Noćenje.

5.Dan BARSELONA - BEOGRAD
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 20:40h (JU 585). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 23:10h. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana

- Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, Visa)


PLN

Organizator putovanja je turistička agencija Plana Tours, broj licence OTP 489/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Plana Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.