Barselona

Barselona , Španija

već od 735€

Opis destinacije

Priča o Barseloni je zapravo priča o izuzetnim ljudima koji su u njoj živeli i stvarali. Zadivljujuća i raskošna arhitektura delo je nenadmašnih arhitekata koji su pripadali stilu Art Nuvo. Među njima, svakako, najistaknutiji i najznačajniji je Antonio Gaudi. Njegova dela su danas simbol Barselone. Smatra se jednim od najkontroverznijih, a pre svega revolucionarnih arhitekata sa stilom koji karakterišu meke i valovite linije, odnosno elementi koji podsećaju na žive organizme kao i nadaleko poznati mozaici kojima su obloženi delovi fasada, nameštaja. Barselona mnogo duguje Gaudiju jer je zahvaljujući njegovoj arhitekturi grad postao turistička atrakcija. Obilazak Barselone ne može se zamisliti bez upoznavanja sa njegovim remek delima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA 
APRIL – MAJ 2024. 
Polazak: 30.04.2024. – 03.05.2024. i 03.05.2024. – 06.05.2024. 
4 dana (3 noćenja) – redovna linija Air Serbia 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja30.04. - 03.05.2024.03.05. - 06.05.2024.
Broj dana / noći3 noći / 4 dana
Hotel Sansi Diputació 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi735€735€
Jednokrevetna soba965€965€
Hotel Barcelona Princess 4* noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi765€765€
Jednokrevetna soba930€930€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Barselona – Beograd sa  uključenim aerodromskim taksama; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Barseloni do izabranog hotela u odlasku i povratku; 
- Panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča; 
- 3 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga;

U cenu putovanja nije uračunato:
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, i iznosiće: oko 3.80 € za hotele sa  4*. Boravišne takse se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Sansi Diputació 4*  
Položaj: Hotel Sansi Diputacio 4* smešten je u okrugu Eixample, na 400m od Katalonskog trga, u srcu  Barselone. Mnoštvo kafića, barova, prodavnica se nalaze u blizini ovog smeštajnog objekta. Pripada poznatom  lancu hotela Eurostar. Odlična je polazna tačka za sve putnike koji žele na što bolji način da osete atmosferu  grada. Od međunarodnog aerodroma El Prat je udaljen oko 12 kilometara. 
Sadržaj:U sklopu hotela se nalazi recepcija koja je otvorena 24h i restoran. Bežični internet je dostupan u  čitavom smeštajnom objektu besplatno.  
Smeštaj: Standardne dvokrevetne sobe imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, minibar  (uz doplatu), sef, SAT TV.  
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. Hotelijer ima pravo  da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.  

Barcelona Princess 4* 
Položaj: Hotel Barcelona Princess 4* smešten je na Aveniji Diagonal, pored jedog od poznatih tržnih centara  ,,Diagonal Mar'' i na oko 700m od plaže i šetališta Parc del Forum. Metro stanica ,,El Maresme'' se nalazi na  oko 300m od hotela sa koje saobraća redovna metro linija (L4) do centra grada (7 metro stanica, oko 15min  vožnje).  
Sadržaj: U sklopu hotela nalazi se recepcija, otvorena 24h, bar, restoran, otvoren bazen (nalazi se na  poslednjem spratu sa panormanskim pogledom na Maediteran, otvoren je tokom čitave godine i greje se).  Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno.  
Smeštaj: Standardne dvokrevetne sobe imaju: klima uređaj, sopstveno kupatilo sa fenom za kosu, mini-bar  (uz doplatu), sef, SAT TV.  
Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak se u hotelu poslužuje po principu švedskog stola. Hotelijer ima pravo  da promeni tip posluživanja obroka zavisno od broja gostiju u hotelu.  
1. dan BEOGRAD – BARSELONA (30.04./03.05.) 
Sastanak i čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 04:30 sati. Poletanje za Barselonu  u 06:30 sati (let Air Serbia JU 580). Sletanje u Barselonu u 09:10 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje  grada autobusom: Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Hram Sveta  porodica “Sagrada Familia”, avenija Dijagonal, kuće Mila i Batljo, nova Barselona, Španski trg, Monžuik, brdo  odakle se pruža najlepši pogled na grad, Olimpijski prsten sa stadionom, Kalatravin toranj, Kolumbov  spomenik. U popodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativne šetnje, u pratnji lokalnog vodiča  na srpskom jeziku, najstarijim delom Barselone poznatim kao Gotska četvrt (Barri Gotic). Ovaj deo grada  lokalci nazivaju srce grada u kome iako postoje crkve iz 14. veka i ostale srednjovekovne građevine kao i ostaci  iz rimskog perioda većina zgrada je sa kraja 19. i početka 20. veka: Trg Katalonija, ulica La Rambla, katedrala  La Seu, El Born, pijaca La Boqueria (cena izleta po osobi oko 25 €, metro karta nije uključena u cenu). Transfer  do hotela. Noćenje. 

2. dan BARSELONA (01.05./04.05.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izleti Đirona i Figeras. Vožnja do  Đirone, grada na severoistoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale  kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula, koje su pretvorene u vidikovac, pruža  se predivan pogled na grad i okolinu. Šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti  (najočuvanije jevrejske četvrti u Evropi), gotske katedrale. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa  i poseta ekscentričnom Teatru muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj  porodičnoj palati, a izložbu, koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam  maestro. Svaka prostorija ovog neobičnog muzeja može se posmatrati kao svojevrsno umetničko delo. Izuzev  slika Salvadora Dalija, mogu se videti i njegove brojne, naravno neobične instalacije (cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje. 

3. dan BARSELONA (02.05./05.05.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet do Sićesa i Taragone. Na  svega 40 km od glavnog grada Katalonije, nekadašnji centar španske kontrakulture 1960-ih godina, Sićes nudi  mali predah od neprekidne vreve grada. Danas se karakteriše kao luksuzno letovalište sa dugim, peščanim  plažama, eskluzivnim barovima i restoranima. Okružen vinogradima i nacionalnim parkovima, često ga  nazivaju španskim Sen Tropeom. Zadržao je dosta od svoje umetničke prošlosti – domaćin je niza filmskih i  muzićkih festivala. Zanimljivu istorijsku četvrt grada upotpunjuje gotička crkva ,,Sant Bartomeu i Santa Tecla'',  kaldrmisane ulice, muzeji „Cau Ferrat“ i „Mericel“ poznati po delima Pikasa i Rusinola, pionira pokreta 
modernizma. Nastavak putovanja ka jugu do Taragone (oko 60km). Ovaj lučki grad je nastao u petom veku  pre naše ere. Taragona se nalazi između prelepih peščanih plaža i kristalno čistog mora katalonske „Zlatne  obale“. Njegove harizmatične krivudave ulice i slikoviti trgovi dom su jednog od najstarijih i najbolje očuvanih  rimskih arheoloških lokaliteta u Španiji. Grad je proglašen UNESCO-vom svetskom baštinom. Mediteranska  terasa, najvažniji balkon za stanovnike Taragone,  
odakle se pruža divan pogled na luku, plažu i Sredozemno more, najočuvaniji amfiteatar na svetu, rimski  cirkus i Pretorijanski toranj, katedrala ,,Sant Tecla'', trg ,,Foro'', rimske zidine koje se nalaze nedaleko od  glavne pešačke zone ,,Rambla Vella'', lice su ovog grada koje poseti nekoliko hiljada stranih turista tokom  godine (cena izleta oko 85 €). Povratak u Barselonu u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje 

4. dan BARSELONA (03.05./06.05.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni razgled grada, kupovinu ili fakultativni izlet do Parka Guelj i vidikovca  Tibidabo. Park Guelj je bio projekat, zasnovan na prvobitnoj ideji o izgradnji 60 luksuznih kuća sa pogledom  na grad, na kome je Gaudi radio zajedno sa svojim prijateljem i pokroviteljem Eusebiom Gueljom. Godine  1926. ideja je promenjena pa je umesto stambenog naselja nastao jedan od najpoznatijih parkova sveta. Park  danas predstavlja spoj umetnosti prirode i mozaika u prepoznatljivom Gaudijevom stilu. Cetralni deo parka  čini velika terasa sa koje se pruža jedinstveni pogled na Barselonu i dve bajkovite kuće (u jednoj od kojih je  živeo Gaudi). Odlazak do vidikovca Tibidabo koji je smeštan u zaleđu Barselone. Zahvaljujući takvom položaju  i visini, sa njega se pruža fantastičan pogled na čitav grad. Na vrhu brda se nalazi i Hram Svetog Srca građen  u neogotičkom stilu, sa bronzanom statuom Hrista na njenom vrhu. (cena izleta oko 60 €). Transfer do  aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 20:40 sati (let Air Serbia JU 583). Sletanje u Beograd u 23:10 sati.  Kraj programa. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre  polaska na put, 
- gotovinski, 
- čekovima građana do 6 mesečnih rata, 
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina), 

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.