Crystal Palace Luxury

Side, Turska

Opis destinacije

Zahvaljujući mirnoj atmosferi, lepim peščanim plažama i prijatnoj mediteranskoj klimi, Side predstavlja idealnu destinaciju za porodična putovanja. Na svega sat vremena vožnje od antalijskog aerodroma, ovaj grad predstavlja jedno od značajnih letovališta na južnom Mediteranu Turske. Side, što na grčkom znači nar, vekovima je bio prepoznatljiv kao jedan od važnijih trgovinskih centara na Mediteranu, gde su se mešale umetnosti iz doba Aleksandra Velikog, Rimskog carstva i Stare Grčke. Zahvaljujući tome, grad je međunarodno priznat sa svojim spomenicima kulture, kao jednim od najvažnijih punktova Male Azije. Glavni turistički delovi grada gotovo su podeljeni. Zapad je u znaku luksuza i modernog doba, sa hotelima visoke kategorizacije i prelepim peščanim plažama, dok je istočni, među lokalnim stanovništvom poznat kao ’drevni Side’, više šljunkovit, ali u poređenju sa zapadom, mirniji. Takođe, svemu tome doprinosi i činjenica da se upravo na istočnim obalama nalaze ostaci istorije grada.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija
Nalazi se u mestu Çolaklı na svojoj plaži, oko 12km od centra Sidea, oko 60km od centra Antalije i oko 55km od aerodroma Antalija.

Opšti podaci
Resort zauzima prostor od 22.000m2 od čega bašta zauzima 15.400m2. Resort je otvoren 2011. godine. Čine ga glavna zgrada i 5 blokova sa sobama. Ima 509 soba (203 standardne sobe od kojih je 5 za osobe sa posebnim potrebama, 170 family soba, 34 superior, 6 Honeymoon soba, 50 junior apartmana i 6 Pasha apartmana). Gostima su na raspolaganju još i glavni restoran, 4 à la carte restorana (italijanski, turski, riblji i orijentalni), Gozleme House, Waffle Corner, Beach Snack, Food Caravan, 11 barova (Lounge, Teracce, Lobby, Crystal, Pool, Tukuaz, Detox, Irish, Caretta, Disco, Cafe Turca) i poslastičarnica.
Za decu tu je mini club, mini disco, mini bioskop, dečiji bazen sa aqua parkom, igralište, junior club sa igralištem. 

Plaća se: čuvanje dece. 

Plaža
Hotel ima svoju 190m dugu peščanu plažu sa plavom zastavicom. Plaža je opremljena toaletom, tuševima i kabinama. Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Smeštaj
Standardne sobe imaju laminat, balkon, centralnu klimu, LCD TV sa satelitskim i muzičkim kanalima, Wi-Fi, mini bar (dopunjuje se jednom dnevno), sef, telefon u sobi i kupatilu, kupatilo sa tuš kabinom, fen. Veličine su od 23 do 32m² i mogu biti locirane u svim zgradama.

Family sobe se nalaze u svim zgradama. Veličine su od 32 do 42m². Sastoje se od dve sobe povezane vratima i kupatila. Opremljene su kao standardne sobe.

Honeymoon suite je soba sa pogledom na more, sa bračnim krevetom i kutkom za sedenje. Veličine je 39m² i može se nalaziti i u glavnoj zgradi i u blokovima. 

Junior suite je veličine 44m² i može se nalaziti u svim blokovima, osim u glavnoj zgradi. Sastoji se od jedne sobe i prostranog dela za sedenje (odvojeni su međusobno visokim paravanom) i kupatila sa jacuzzi-jem ili tuš kabinom. Opremljenost je ista kao i kod standardnih soba.

Plaća se: room service, telefon.

Hrana i piće
Usluga je Ultimate All Inclusive  –  samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima, u glavnom restoranu: doručak, ručak, večera. Dostupni su dečiji, dijetalni i vegetarijanski meni tokom glavnih obroka. Užine se služe tokom celog dana na određenim lokacijama u hotelu (pice, hamburgeri, gozleme). Jednom u toku boravka od minimum 7 noći à la carte restoran je dostupan besplatno uz prethodnu rezervaciju. Gostima su na raspolaganju keks, kolači i sladoled u poslastičarnici u određenom delu dana. U koncept su uključena lokalna alkoholna, bezalkoholna pića i sveže ceđeni sokovi samo tokom doručka. Alkohol se ne služi mlađima od 18 godina.

Plaća se: sva flaširana vina i pića, uvozni šampanjac, uvozna alkoholna pića, sokovi od svežeg voća, riblji i orijentalni à la carte restoran.

Ostali sadržaji
Lekar, fotograf, rent-a-car, rent-a-bike, iznajmljivanje dečijih kolica, servis za pranje i sušenje veša i hemijsko čišćenje, prodavnice, frizer.

Sport i zabava
Otvoreni bazen, aqua park (3 tobogana za odrasle i dva za decu), dečiji bazen, zatvoreni bazen sa toplom vodom (tokom zimske sezone), dnevne aktivnosti i večernji programi, tematske večeri, muzika uživo nekim danima u nedelji, teniski teren uz rezervaciju, odbojka na plaži, košarka, stoni tenis, fitness centar, vaterpolo, akvarobik, aerobic, strečing, pikado, boćanje.

Plaća se: osvetljenje teniskih terena uveče, oprema za tenis, motorizovani i nemotorizovani sportovi na vodi.

Spa & wellness
Tursko kupatilo (hamam), sauna, parno kupatilo, zatvoreni bazen.

Plaća se: masaže i razni tretmani lica i tela. 

Napomena
Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

1A

Organizator putovanja je turistička agencija 1A Travel, broj licence OTP 102/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije 1A Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.