Divna Jezera Italije i Švajcarske

više destinacija, Italija i Švajcarska

već od 169€

Opis destinacije

Jezerska Italija je položena na severu u podalpskom delu Italije, podno moćnih alpskih masiva sa kojih su se pre više miliona godina spuštali ogromni lednici krčeći sebi put i stvarajući karakterističan pejzaž… Nakon ledenog doba, prilikom otopljavanja, lednici se otopiše, a na njihovo mestu nastadoše kristalna lednička jezera Italije… Vekovima su se na obalama ovih jezera osnivala mala ribarska naselja koja se pojavom turizma pretvaraju redom u mondenske turističke centre… Obale italijanskih jezera od kraja 19. veka zauzeše bogati engleski i ruski plemići, a nakon Drugog svetskog rata, na ove obale dođoše i predstavnici svetskog džet-seta i mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta mode, filma, muzike… Ali ono što najviše opčinjava na ovim jezerima jeste sklad prirode i urbanih mesta. Zaleđe Alpa, scenografski pogledi, lepota gastronomije, svetlucanje kristalne površine pod zracima sunca… Mešanje vazdušnih masa sa mora koje donose mirise, i vazdušnih masa sa Alpa koje donose svežinu… Zaista neponovljivi doživljaji. Sjajno putovanje za sećanje!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
14. februar – 18. februar / 07. mart – 11. mart / 28. mart – 01. april 
26. april – 30. april / 30. april – 04. maj (Prvomajski i Uskršnji praznici)
27. jun – 01. jul / 22. avgust – 26. avgust
JEZERO IZEO (ostrvo Monte Izola ) - JEZERO KOMO – JEZERO LUGANO + MILANO

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
14. februar – 18. februar
07. mart – 11. mart
28. mart – 01. april
PRVOMAJSKI I USKRŠNJI PRAZNICI
26. april – 30. april
30. april – 04. maj
27. jun – 01. jul
25. jul – 29. jul
22. avgust – 26. avgust
Hotel 3* regija Milana
redovna cena 189€
sniženo 169€

Hotel 4* regija Milana
redovna cena 209€
sniženo 189€
Hotel 3* regija Milana
redovna cena 189€
sniženo 169€

Hotel 4* regija Milana
redovna cena 209€
sniženo 189€
Hotel 3* regija Milana
redovna cena 189€
sniženo 169€

Hotel 4* regija Milana
redovna cena 209€
sniženo 189€
PAKET IZLETA
za uplate u agenciji
umesto 70 € samo 60 €

Ova cena uključuje i sledeće izlete: 
- Izlet do ostrva Monte Izola na jezeru Izeo sa uključenim feribotskim kartama
- Izlet do jezera Komo i Lugano sa navedenim obilascima

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni– klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Milana
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilazak Milana prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara za osobe od 18-70 god; za starije 70+ cena osiguranja iznosi 2000 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu– 60€
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu– 90€
- Fakultativni program „Milano differente“ – 20€ (nije uključen u ponuđeni paket izleta; prijava i uplata na licu mesta!)
- GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za hotele u Milanu sa 3* iznosi 4€ po noćenju i osobi, a za smeštaj u hotel sa 4* 5€ po osobi i noćenju– UKUPAN IZNOS TAKSI 8€ / 10€  – PLAĆANJE NA LICU MESTA!
U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplatu na licu mesta su:
- Ostrvo Monte Izola na jezeru Izeo– 25€
- Izlet Komo-Lugano– 45€
HOTEL „GOLDENMILE“ 4****, regija Milana https://www.hotelgoldenmile.it/  ili sličan. Hotel se nalazi u lepom i elegantnom predgrađu Milana „Trezzano sul Naviglio“ koje je od Milana udaljeno oko 15 km. Do centra grada se brzo stiže železnicom i metroom. Nedaleko od hotela je centar naselja sa kafeima i restoranima, kao i prelep park sa divnim jezerom. Moderan i lep hotel koji pripada hotelskoj grupaciji „Best Western“. Poseduje 150 soba, recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, fitness & wellnes zona sa malim hidromasažnim bazenom... Sobe su standard kategorije sa kupatilom (tuš-wc), klima uređajem, TV Cab...

HOTEL „IBIS MELEGNANO “ 3***, regija Milana https://all.accor.com/hotel/8723/index.en. ili sličan
Ibis Stiles Milano Melegnano se nalazi nedaleko od Milana, u blizini istočnog prstena i na 10 minuta od autoputa A1. Moderan, karakterističnog dizajna, svetlih prostora oživljenih dodirima boja, nudi dve sale za sastanke i internet punkt za vaša poslovna putovanja i veseli dečiji deo za porodični boravak. Sobe, prostrane i šarene, nude sve udobnosti kako bi se obezbedio miran odmor na kraju dana. Uveče sedite u našem baru i uživajte u opuštajućim trenucima uz piće. Hotel se nalazi na oko 10 minuta vožnje automobilom od grada Melenjano odakle se za manje od 25 minuta može stići vozom/metroom možete stići do Milanskog Duoma. Hotel je veoma blizu restorana u kojima možete jesti odlična jela; lobi bar na raspolaganju 24/24. Ujutro započnite dan doručkom na bazi švedskog stola.

1. dan (sreda 14. februar/ četvrtak 07. mart/ četvrtak 28. mart/ petak 26. april/ utorak 30. april/ četvrtak 27. jun/ četvrtak 22. avgust) Polazak iz Beograda (Sava centar)/Novog Sada (AS „Vojvodina“) u kasnim popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. dan (četvrtak 15. februar/ petak 08. mart/ petak 29. mart/ subota 27. april/ sreda 01. maj/ petak 28. jun/ petak 23. avgust) Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Lombardije. Dolazak na JEZERO IZEO u prepodnevnim satima. Odlazak do mestašca SULCANO na obali prelepog jezera Izeo. Po dolasku sledi slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet do ostrva MONTE IZOLA. Odlazak feribotom i poseta ribarskom mestašcu PESKJERA MARALJO kojim dominira crkva posvećena Sv. Mihajlu. Slobodno vreme oko 2 sata i povratak u Sulcano. Nastavak putovanja ka regiji MILANO. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (petak 16. februar/ subota 09. mart/ subota 30. mart/ nedelja 28. april/ četvrtak 02. maj/ subota 29. jun/ subota 24. avgust)  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 8:30h na celodnevni fakultativni izlet ka jezerskoj oblasti. Odlazak do Švajcarske i kantona Tićino gde ćemo posetiti mondenski LUGANO, grad koji leži na istoimenom jezeru. Dolazak u Lugano oko 10:30h i zadržavanje do 14h. Odlazak do obližnjeg JEZERA KOMO gde ćemo posetiti gradić KOMO. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron i Šeli. Po dolasku, sledi kraća organizovana šetnja uz razgledanje hrama Alesandra Volte, najslavnijeg stanovnika Koma, potom sledi obilazak trga Duoma sa lepom Katedralom iz 14. veka… Sledi slobodno vreme koje možete iskoristiti da malo prokrstarite jezerom Komo, ili da se uspnete funikularom do malenog mestašca Brunate koje se nalazi na nadmorskoj visini od oko 500 metara i odakle se pruža nestvaran pogled na jezero Komo… Polazak iz Koma u 21h. Povratak u hotel oko 22h. Noćenje.

4. dan (subota 17. februar/ nedelja 10. mart/ nedelja 31. mart/ ponedeljak 29. april/ petak 03. maj/ nedelja 30. jun/ nedelja 25. avgust) Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca– nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, Opera La Skala– jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele– najstariji tržni centar Evrope, Duomo– čuvena Milanska katedrala, remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Tokom boravka u Milanu biće organizovan i opcioni (fakultativni) program „Milano differente“– „drugačiji Milano“, koji obuhvata obilazak modernog distrikta Porta Nuova sa remek-delima savremene arhitekture („UniCredit Tower“– najviša zgrada Italije, „Bosco Verticale“– čuveni koncept suživota sa prirodom, „Diamante“– još jedan interesantan projekat). U drugom delu ovog programa posetiće se Kanalska oblast Milana poznata po restoranima i divnim kafeima. Ovaj fakultativni program se realizuje u vremenu od 16:30h- 20:30h. Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (nedelja 18. februar/ ponedeljak 11. mart/ ponedeljak 01. april/ utorak 30. april/ subota 04. maj/ ponedeljak 01. jul/ ponedeljak 26. avgust) Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.