Istanbul

Istanbul, Turska

već od 449€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMIN PUTOVANJAHOTELCENASPEC. PONUDALETOVI
PRAZNIK RADA:
01.05-05.05.2024.
MIRILAYON 3*479€449€JU 422 12:10/14:50
JU 423 15:40 /16:20
USKRS: 02.05-06.05.2024.ESCARDIN 3*489€459€JU 422 13:15/15:55
JU 423 16:35 /17:15
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS
SPECIJALNA PONUDA VAŽI ZA MAKSIMUM 6 OSOBA PO POLASKU

POPUSTI I DOPLATE:
- deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€ u 1/2+1 sobi (NA UPIT),
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10€ (NA UPIT),
- doplata za 1/1 sobu 120 € (NA UPIT).

ARANŽMAN OBUHVATA:
- avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Air Serbia),
- aerodromske takse 49€ (u trenutku objavljivanja programa, podložne su promeni),
- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
- smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto),
- smeštaj u 1/2 i 1/2 +1,
- usluge lokalnih vodiča,
- troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
- fakultativne programe,
- međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 524 dinara, od 19 do 70 godina 766 dinara i od 71 do 86 godina 1855 dinara.

NAPOMENA: redosled fakultativnih izleta može biti promenjen na licu mesta.
Hotel MIRILAYON 3*
Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula Šehzadebaši (Sehzadebasi), na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, sa kojim se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula.
Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom.
Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om.
Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).
Više informacija o hotelu na http://web.mirilayonhotel.com/

Hotel ESCARDIN 3*
Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). Udaljen je 100m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, sa kojim se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula.
Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom.
Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, klimom, SAT TV-om, telefonom.
Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto).
Više informacija o hotelu na https://www.escardinhotel.com/
1.dan BEOGRAD – ISTANBUL
Individualno prijavljivanje i predaja prtljaga na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja na šalteru Air Serbia. Po sletanju transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča, a po završetku krstarenja odlazak na Trg Taksim i poseta glavnoj ulici Istiklal. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Sulejmanija Džamija, Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija. Mogućnost individualne posete Topkapi palate. Slobodno popodne. Noćenje.

4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: tursko veče - u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa muzičko-zabavnim programom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.

5.dan ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodano vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera za aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona po redu letenja. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana

- Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro,)

PLN

Organizator putovanja je turistička agencija Plana Tours, broj licence OTP 489/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Plana Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.