Istanbul

Istanbul, Turska

već od 539€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ISTANBUL 
1.MAJ  
Polazak: 30.04.2024. 
4 dana / 3 noći

– redovna linija Air Serbia  

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja30/04 – 03/05
Broj dana / noći4 dana / 3 noći
Aspalace 3*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi539€
Eyfel 3*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi579€
Grand Washington 4*, noćenje sa doručkom │Laleli
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi599€
Vicenza 4*, noćenje sa doručkom │Fatih
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi629€
The Central Palace 4*, noćenje sa doručkom │Taksim
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi619€
Elite World 5*, noćenje sa doručkom │Taksim
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi699€
Swissotel The Bosphorus 5*, noćenje sa doručkom │Bešiktaš
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi959€
Rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit!
Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd; • Aerodromske takse 61,08 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina, (od toga EUR 12,00-YR ne podleže  refundaciji, a takse EUR 0.98-RF EUR 20.40-RS EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG EUR 3.00-M6 EUR 20.00-TR su  refundabilne), 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Istanbulu do izabranog hotela u odlasku i povratku; osim za  hotel Swissotel Bosphorus individualni transfer 
- 3, 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

Hotel - Aspalace 3*  
Lokacija: Nalazi se u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbulu.  Tramvajska stanica Aksaraj i nekoliko autobuskih stanica nalaze se u neposrednoj blizini hotela, kojima stižete  do drugih delova Istanbula, uključujući Trg Taksim i Ulicu Istiklal. Kapali čaršija je udaljena 1 km, a istorijska  četvrt Sultanahmet 2 km. 
Sobe: Sve sobe su nedavno renovirane poseduju kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, besplatan WiFi, flat screen TV, klima uređaj, sef (ne plaća se). Standardna soba max 2 osobe, francuski krevet ili dva singl kreveta.  Hotelski sadržaj: recepcija, 24/7 posluga u sobi, restoran. 
Način služenja obroka: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.  
Kontakt: www.aspalacehotel.com/ 

Hotel - Eyfel 3* 
Lokacija: Hotel se nalazi u istorijskom centru Istanbula. Stanica tramvaja Laleli je udaljena 200 metara. Hotel je  u potpunosti renoviran. Kapali čaršija nalazi se na 5 minuta a Plava džamija i palata Topkapi se nalaze na 15 minuta šetnje. 
Sobe: Nudi sobe sa besplatnim WiFi i flat-screen TV-om, klima-uređajem, mini-barom i sopstvenim kupatilom. Standardna soba max 2 osobe, francuski krevet ili dva singl kreveta ili standardna soba max 2+1 osoba, francuski  krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni ležaj. 
Hotelski sadržaj: recepcija, posluga u sobi, restoran, bar. 
Način služenja obroka: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.  
Kontak: www.hoteleyfel.com/ 

Hotel – Grand Washington 4*  
Lokacija: Nalazi se u oblasti Laleli, starom delu Istanbula, na oko 15 minuta hoda od Kapali čaršije (oko 1 km), od  Sulejmanove džamije oko 800 metara, a od Aja Sofije oko 2 km. Od metro stanice Vezneciler udaljen je oko 100  metara. Aerodrom Istanbul je udaljen 53 km. 
Sobe: Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), kablovska TV, telefon, klima uređaj, minibar, WI-FI. Standardna  soba max 2+1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni ležaj.  
Hotelski sadržaj: U okviru hotela se nalaze restoran, bar, terasa, sobe za nepušače, sobe/sadržaji za osobe s  invaliditetom, lift, grejanje, ostava za prtljag, salon za masažu, room service (posluga u sobi), usluga pranja i  peglanja veša, hemijsko čišćenje, menjačnica, faks/fotokopiranje. 
Način služenja obroka: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. 
Kontak: www.grand-washington.com 

Hotel – Vicenza 4*  
Lokacija: Hotel se nalazi u centru (stari deo grada) Istanbula, na pešačkoj udaljenosti od Plave džamije, palate  Topkapi, Islamskog muzeja, Velikog bazara, cisterne. Preko puta hotela nalazi se tramvajska stanica Laleli,  odakle lako može da se stigne do drugih znamenitosti u gradu. Aerodrom Istanbul je udaljen oko 50 km. Sobe: Hotel ima 93 sobe. Sve sobe su klimatizovane, imaju moderan enterijer i svaka sadrži mini-bar i flat screen TV sa satelitskim kanalima kao i pribor za pripremu čaja/kafe. Standardna soba max 2 osobe, francuski  krevet ili dva singl kreveta.  
Hotelski sadržaj: U sklopu hotela je recepcija koja radi non-stop, restoran, krovni bar, Alpheus Wellness  Center .  
Način služenja obroka: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.  
Kontakt: www.hotelvicenzaistanbul.com/ 
Hotel – The Central Palace 4+*  
Lokacija: Hotel se nalazi na manje od 100 metara od Trga Taksim, samog srca Istanbula, i nedaleko od  trgovačke ulice Istiklal. Nudi luksuzne sobe i kompletan izbor velness sadržaja. Čuveni trgovački kvart Nišantaši  udaljen je 1,8 km od hotela.  
Sobe: Sve sobe su klimatizovane i odlikuje ih spoj otomanskog dekora i modernih aparata. Uključuju veći  prostor za sedenje i deluks kupatila sa hidromasažnom kadom. Standardna soba max 2 osobe, francuski krevet  ili dva singl kreveta ili standardna soba max 2 +1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni  ležaj. 
Hotelski sadržaj: Hotelski spa centar sadrži saunu, hidromasažnu kadu i hamam ukrašen tradicionalnim turskim  motivima. Hotel Central Palace nudi besplatan bežični internet i besplatan parking. 
Način služenja obroka: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. 
Kontakt: www.thecentralpalace.com/taksim/en/main/ 

Hotel – Elit World Istanbul 5*  
Lokacija: Hotel se nalazi na 250 metara od Trga Taksim I na 400 metara od istoimene stanice metroa, odakle se  lako stiže do drugih delova grada. Kongresni centri Istanbul i Lutfi Kirdar, Koncertna dvorana Džemal Rešit Rej i  Teatar Muhsin Ertugrul udaljeni su manje od 1,3 km. Hotel se nalazi na oko 42 km od Novog aerodorma. Sobe: Sobe su uređene u neoklasičnom stilu i uključuju flat-screen SAT TV, mini frižider, sef (uz doplatu, na licu  mesta), telefon, klima uređaj, radio, električni čajnik, luksuzno mermerno kupatilo, fen za kosu, bade mantil. Standardna soba max 2+1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni ležaj. Hotelski sadržaj: 2 restorana, kafe, bar, bazen (zatvoreni), dečiji bazen, fitnes centar, mermerno tursko  kupatilo, Spa i Welness, pedikir, manikir itd. 
Način služenja obroka: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. 
Kontakt: https://www.eliteworldhotels.com.tr/elite-world-istanbul-hotel.aspx

Hotel - Swissotel Istanbul Bosphorus 5*  
Lokacija: Hotel se nalazi na nekoliko minuta hoda od četvrti Nišantaši, koja predstavlja glavnu oblast za kupovinu  luksuznih proizvoda. Na pešačkoj udaljenosti nalaze se dinamični barovi, ekskluzivni restorani kao i prodavnice čuvenih brendova i dizajnera. Staro jezgro Istanbula sa Palatom Topkapi, Kapali čaršijom i Plavom džamijom nalazi se na 15 minuta vožnje od hotel. Međunarodni aerodrom Istanbul nalazi se na 42 km.  
Sobe: Hotelske sobe je uredila svetski poznata dizajnerka Kuan Ču, a odlikuju se spojem švajcarskog dizajna i topline  turske kulture. Svaka nudi najsavremeniju tehnologiju i ekskluzivne sadržaje a u svim sobama su dostupni radni sto i  prostor za sedenje, mini-bar sa pićima i osvežavajućim napicima. Pojedine sobe sadrže tuš bez kabine, dok su neke  opremljene kadom. Standardna soba max 2+1 osoba, francuski krevet ili dva singl kreveta i jedan pomoćni ležaj.  
Hotelski sadržaj: U restoranu i baru, smeštenom na krovu, možete da uživate u piću, koktelu ili večeri uz predivan  pogled na Bosfor. Sportski i spa centar Purovel obuhvata bazene na otvorenom i u zatvorenom, fitnes centar i 14  prostorija za luksuzne holističke spa tretmane. Tokom boravka u hotelu takođe možete da koristite sve hotelske  sadržaje, uključujući teniski teren. U celom hotelu je obezbeđen besplatan WiFi. 
Način služenja obroka: Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.  
Kontakt: www.swissotel.com/hotels/istanbul/ 

1. dan (30.04.2024.) BEOGRAD – ISTANBUL 
Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla” 2 sata i 30 minuta pre poletanja aviona. Poletanje za Istanbul u  13:20 časova, (let JU422). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Istanbulu u 16:00 časova, po  lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela. Slobodno vreme. Noćenje. 

2. dan (01.05.2024.) ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom–staro gradsko jezgro: Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, prelazak iz starog u novi deo grada preko zaliva Zlatni rog, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace Hotel–u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Tarlabaši, Trg Taksim, Palata Dolmabahče. Nastavak puta prema Galata mostu i odlazak do trga Sultanahmet. Sultanahmet – Aja Sofija (ulaznica od 30 evra, kupuje se na licu mesta), fakultativna poseta podzemnoj cisterni Yerebatan (ulaznica od 25 evra, kupuje se na licu mesta), koju je izgradio čuveni car Justinijan I, koja je kompletno renovirana i jedan od najlepsih spomenika starog grada, Plava džamija (obilazak spolja – u toku je rekonstrukcija), antički Hipodrom, prvo dvorište Topkapi palate. Program se zavrsava ispred Topkapi palate. Cena po osobi 45 evra. Mogućnost nastavka obilaska unutrašnjosti Topkapi palate i crkvi Sv. Irine uz ulaznicu od 55 evra, kupuje se na licu mesta). Povratak u hotel. Noćenje. 

3. dan (02.05.2024.) ISTANBUL 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili fakultativna poseta Patrijaršiji i dnevno krstarenje Bosforom. Odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Odlazak na krstarenje u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija Sulejmanije, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Devojačka kula, duž Bosfora Evropska i Azijska obala. Izlet se završava ispred Egipatske pijace. Cena po osobi: 60 evra. Mogućnost fakultativne posete Dolmabahče palati poslednje rezidencije otomanskih sultana, jedne od najlepših evropskih palata. Cena po osobi: 40 evra. Povratak u hotel. Noćenje.

4 .dan (03.05.2024.) ISTANBUL - BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje soba prema hotelskim pravilima(do 12h). Slobodno vreme (do polaska na aerodrom) za  individualni obilazak grada, kupovinu ili fakultativni izlet Azija.Vožnja preko mosta Bosfor, prelazak sa Evropske na Azijsku stranu Istanbula i poseta vidikovcu Čamlidža sa koje se pruža predivan pogled na ceo grad. Pauza za čaj. Nakon vidikovca, kratka vožnja do čuvene Čamlidža džamije, najveće u Turskoj i jedne od najvećih na svetu. Poseta džamiji, nastavak vožnje kroz deo grada Uskudar, prolazak i panorama azijske obale Istanbula. Dolazak u Kadikoy, centralni deo Azijskog Istanbula koji je poznat po specifičnoj arhitekturi, starom tramvaju zvanom Moda kao i po brojnim restoranima i prodavnicama. Cena po osobi: 45 evra. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za  
Beograd u 15:40časova, po lokalnom vremenu (let JU423). Sletanje u Beograd u 16:20 časova, po lokalnom  vremenu. Kraj programa. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.