Rim

Rim, Italija

već od 499€

Opis destinacije

RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso, pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion

Oprema

  • Bazen
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RIM 
PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU: AVION, AVIO TAKSE +TRANSFER + SMEŠTAJ + PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA 4 DANA AVIONOM  

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
Hotell 3 *
06. April599€
18, 25. Maj599€
15.Jun539€
20. Jul519€
24. Avgust499€
Doplata za 1/1 sobu za period 06. April, 18, 25.Maj, 15. Jun iznosi 129 € po osobi na cenu aranžmana Doplata za 1/1 sobu za period 20. Jul i 24. Avgust iznosi 100 € po osobi na cenu aranžmana

ARANŽMAN OBUHVATA: Avio-prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Serbia, transfer (autobusom ili mini busom  u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom u Rimu, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta), u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Rimu, avio takse  77,34 € (19,6 € taksa Bgd aerodroma, 40,28 € taksa aerodroma Fiumicini, 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje  vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YR taksa koja trenutno iznosi 12 € - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina 
iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u  agenciji (takse su podložne promenama), obilaske prema programu putovanja, asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku,  troškove organizacije putovanja. 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji), individualne troškove i fakultativne izlete koji su u organizaciji inopartnerske agencije, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 3* - 4 € dnevno po  osobi, plaća se na recepciji hotela, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT. 
Deca do 1,99 godine plaćaju 45 € imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu. Deca od  2-12 godina po ovom programu ne ostvaruju popust. 

FAKULTATIVNI IZLETI: (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): pešačko razgledanje grada - 15 €( karta za prevoz  nije uključena u cenu fakultativnog izleta), dolazak do grada gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji, Vatikanski muzeji 55 € odrasli / deca do 12 god 50 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji. Cena fakultativnih izleta  
zavisi od broja prijavljenih putnika, Antički Rim 50 € odrasli / deca do 12 god 45 € (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije  uključen u cenu izleta), Bazilike Rima 45 € / deca do 12 god 40 € (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u cenu izleta). Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na  zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogucnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera).Izvršilac usluga  i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner . Organizator izleta zadržava pravo izmene sadržaja, kao i termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta  predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Ukazujemo putnicima da, imajući u vidu datum  formiranja programa putovanja i datum realizacije fakultativnog izleta, može doći do bitnih promena imperativnih uslova, koji se tiču kretanja, prelaska  granice, mera zaštite, vakcinalnih uslova i slično, što može uticati na sadržaj fakultativnog programa , pa i potpumu ili delimičnu nemogućnost realizacije  izleta , što organizator fakultativnog programa, ne može unapred predvideti. 


Hotel Donatello 3* www.donatellorome.com, 
Tempio Di Pallade 3* https://www.hoteltempiodipallade.it/ ,
Hotel San Marco 3*  https://www.hotelsanmarcoroma.com/ ,
Hotel The Cross 3* https://www.thecrosshotel.com/ ,
Hotel Buenos Aires 3* https://www.hotelbuenosaires.it/ ,
Hotel Lloyd 3* https://www.laminhotels.com/,
Hotel Mariano 3* https://www.hotelmariano.com/index.html , 
Hotel La Pergola 3*  https://www.hotellapergola.com/, 
B&B Hotel Pietraalata 3* https://www.hotel-bb.com/it/hotel/roma pietralata?utm_source=googlemaps&utm_medium=fichehotel&utm_campaign=roma_pietralata ,
Hotel Laura 3* http://www.hotellauraroma.it/ 
Grand  Hotel Fleming 4* https://www.grandhotelfleming.it/,
Hotel Santa Constanza 4* https://www.hotelsantacostanza.it/?utm_source=gbp&medium=organic ili slični /Smešten u blizini stanice gradskog prezoza. Gostima je na raspolaganju restoran i bar. Sobe su opremljene TWC-om, fenom, TV-om, Wi Fi-om.  Doručak / kontinentalni (slatki). 

1.DAN. putovanja / BEOGRAD / RIM / 
Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Rim je 06.45 h, (let JU 530 kompanijom Air  Serbia), a vreme sletanja na rimski aerodrom je u 08.20h, prema objavljenom redu letenja za sve polaske. Po završetku carinskih formalnosti i pasoške  kontrole, organizovan transfer u pratnji predstavnika inopartnera (na srpskom ili hrvatskom jeziku) i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Cirkus Maksimus, Koloseum, Trg Republike, Crkva Sv. Petra, Tvrđava Sv. Anđela... Nakon razgledanja smeštaj  u hotel (posle 15.00h prema hotelskim pravilima). U popodnevnim časovima odlazak na fakultativno pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5h):  Trg Naroda, Španski trg Fontana di Trevi, Pantheon, Trg Navona... Individualan povratak u hotel i ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti.  NOĆENJE. 

2.DAN / RIM / Fakultativno Vatikan / 
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije). Jedan od najvećih i najposećenijih muzeja sveta počeo je da se formira u XVI veku, u vreme pape Julija II Della Rovere. U fokusu pažnje je čuvena  Sikstinska Kapela na čijoj je tavanici veliki Mikelanđelo oslikao scene stvaranja sveta i čoveka, a u oltarskom prostoru njegovu sopstvenu viziju  Strašnog Suda. Nakon Sikstinske Kapele razgledanje se može nastaviti u pravcu grandioznog trga Sv. Petra koji je arhitektoski uobličio čuveni Đan  Lorenco Bernini, a sa koga se ulazi u najveću hrišćansku baziliku na svetu, baziliku Sv. Petra koja u sebi čuva brojne relikvije i umetnička dela  neprocenjive vrednosti među kojima je i Mikelanđelova Pijeta. Slobodno vreme. NOĆENJE. 

3.DAN / RIM / Fakultativno ANTIČKI RIM/  
DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Antički Rim koji uključuje obilazak  najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima: Koloseum - najveći rimski amfiteatar, brežuljak Palatin- mesto gde je osnovan Rim i gde se  nalaze ostaci imperijalnih palata, Forum - simbol antičkog Rima i centar njegovog političkog, kulturnog i ekonomskog života o kome i danas svedoče  ostaci hramova, trijumfalnih lukova, trznica i sudnica... Odlazak na razgledanje je peške ili metroom,a povratak individualan. NOĆENJE. 

4.DAN / RIM / Fakultativno BAZILIKE RIMA/ BEOGRAD.  
DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Rimu ili fakultativni obilazak peške (u pratnji lokalnog vodiča) najpoznatijih Bazilika Rima: Bazilka Sv.  Jovana Lateranskog, rimska katedrala, najstarija bazlika podignuta od strane cara Konstantina Velikog u čijem nazivu i danas stoji “majka i glava svih  crkava Rima i sveta”. Lateranska palata, zvanična rezidencija papa sve do njihovog preseljenja u Avinjon 1309. godine i Lateranski baptisterijum,  model za sve krstionice hrišćanskog sveta. Bazilika San Clemente, skriveni dragulj Rima, dvanaestovekovna crkva divnih mozaika i fresaka ispod koje  leži bazilika iz 4 veka, a u najnižem nivou mogu se videti ostaci rimskih kuća i jednog paganskog hrama posvećenog Mitri. Šetajuci vrtovima brežuljka Colle Oppio, između ostataka Neronove Domus Auree i Trajanovih termi, stiže se do Bazilike San Pietro in Vincoli koja u sebi čuva relikviju lanaca Sv.  Petra kao i čuvenu skulpturu Mojsija koju je Mikelađelo izradio za grobnicu pape Julija II. Zatim se posećuje Bazilika Santa Maria Maggiore, čiji je  istorijat poznat po legendama, a čiji mozaici i danas izazivaju divljenje posetilaca. Obilazak se završava šetnjom kroz živopisni kvart Monti koji svojim  karakterističnim uskim uličicama, skromnim kućama i zanataskim radnjicama oživljava duh prošlih vremena i nudi mogućnost za uživanje u dobroj  kuhinji u nekom od brojnih restorana. Organizovan transfer do aerodroma (u dogovoru sa lokalnim predstavnikom). Predviđeno poletanje aviona (let  JU 535) za Beograd je u 21:00 h. Očekivano sletanje na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 22:35 h, prema objavljenom redu letenja avio kompanije. Kraj programa. 

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-200 € po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinsk, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama