Solun

Nova godina, Grčka

već od 159€

Opis destinacije

Bilo da ispijate grčku kafu u samom srcu Soluna, na Aristotelovom trgu, uživate u šetnji pored mora sa pogledom na Belu kulu, jedete najbolji giros i suvlaki, uživate uz zvuke sirtakija i buzukija u nekoj od mnogobrojnih taverni ili jednostavno odmarate, jedno je sigurno, Solun je grad koji će Vas očarati i naterati da mu se opet vratite...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:
POLAZAK29. Decembar 2022.
Hotel VERGINA 3*159€
Hotel EL GRECO 3* superior169€
Za rezervacije i uplatu avansa do 20.11.2022.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti,  bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, panoramsko razgledanje Soluna,  tri noćenja sa doručkom u odabranom hotelu, u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, posetu Zejtilniku,  usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, obaveznu boravišnu taksu u iznosima od 0,5 € za hotele sa 1* ili 2*,  1,5 € za hotele sa 3*, 3 € za hotele sa 4*, 4 € za hotele sa 5*, po danu, po smeštajnoj jedinici, u zavisnosti od kategorizacije  smeštajnog objekta boravka, koja se plaća na licu mesta, fakultativne izlete (u organizaciji lokalne agencije inopartnera) kao i  potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: Cena aranžmana za 1/1 sobu iskazana je u tabeli programa putovanja sa cenovnikom br. 32076, obuhvata  prevoz, smeštaj i uslugu definisanu programom putovanja i radi se isključivo na upit. Deca do 2 godine imaju besplatan smeštaj u  zajedničkom ležaju, imaju mesto u autobusu, imaju ishranu u hotelu i plaćaju 55€. Deca uzrasta od 2 do 11.99 godina ostvaruju popust po  ovom programu i plaća cenu koja je iskazana u tabeli programa putovanja sa cenovnikom br. 32076. Treća osoba plaća cenu aranžmana koja  je iskazana u tabeli programa putovanja sa cenovnikom br. 32076. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. 

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): 
1. VERGINA (arheološko nalazište) – odrasli 20 € po osobi / deca do 11.99 god - 15 € (ulaznica nije uključene u cenu i iznosi oko 6 eur po osobi, plaća se na licu mesta) 
2. METEORI – odrasli 35 € po osobi / deca do 11.99 god. - 30 € (ulaznice za manastire nisu uključene u cenu, iznose oko 3 eur po  manastiru, plaćaju se na licu mesta) 
Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, a za fakultativne izlete neophodan minimum je 20 putnika. U slučaju  manjeg broja prijavljenih, cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije inopartnera i organizator izleta  zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Molimo  da uzmete u obzir da usled praznika, neki od manastira na Meteorima, neće biti otvoreni za posetioce. 
CENA PAKET IZLETA 
(obuhvata obilazak VERGINE i METEORA) iznosi 50€ po osobi i 40€ po osobi, za decu uzrasta do 11.99 god. 
Cena PAKET IZLETA uključuje autobuski prevoz do navedenih lokaliteta koje obuhvata paket i vođenje. Ulaznice nisu uključene u cenu paket izleta.  Prijave i plaćanje izleta vrše se na licu mesta predstavniku agencije inopartnera.


Hotel VERGINA 3* - gradski hotel koji se nalazi u širem centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 1 km. U sklopu hotela  nalazi se restoran i bar. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, TV-om, telefonom, mini  barom (posebno se plaća), WIFI. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje). https://vergina-hotel.gr/ 

Hotel EL GRECO 3*superior – gradski hotel koji se nalazi u centru Soluna, od Aristotelovog trga udaljen oko 800 m. U sklopu  hotela nalazi se restoran sala, Wi-Fi na recepciji hotela, teretana, sauna, parking (uz doplatu na licu mesta). Sve sobe su dvokrevetne  ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, satelit TV-om, telefonom, mini barom (uz doplatu na licu mesta). Usluga:  noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje). www.hotelelgreco.gr

1.DAN putovanja (četvrtak 29.12.2022.): BEOGRAD – SOLUN  
Sastanak grupe u 20.15h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj  stanici „ BAS “, sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na  predviđene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 21.00 h. Noćna  vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora.  

2.DAN (petak 30.12.2022.): SOLUN  
Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA autobusom (crkve Svetog  Dimitrija, Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele kule, Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina...). Nakon  razgledanja, smeštaj u hotel posle 14 časova (po hotelskim pravilima). Slobodno popodne za individualne aktivnosti  (šoping u glavnoj šoping zoni, ulici Tzimitzki, individualna poseta nekoj od znamenitosti u Solunu ili odmor u nekom od  kafića sa pogledom na more i Belu kulu). NOĆENJE. 

3.DAN (subota 31.12.2022.): SOLUN - VERGINA – SOLUN 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili proporučujemo fakultativni izlet do impozantne VERGINE,  udaljene od Soluna oko 80 km. Vergina se od 1996. godine nalazi na UNESCO-voj listi svetske baštine. Arheološki  lokalitet na kome se putuje kroz vreme, gde se nalazi velika grobnica makedonskih kraljeva, uključujući i grobnicu  Filipa II, oca Aleksandra Makedonskog, kao i ostaci drevnog izgubljenog grada Aigai (Αιγαί). Povratak u Solun. U  večernjim satima individualni doček Nove godine. SREĆNA NOVA GODINA!!! NOĆENJE.  

4.DAN (nedelja 01.01.2023.): SOLUN – METEORI – SOLUN 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak  METEORA sa posetom jednom od srednjevekovnih vizantijskih manastira (Svete Trojica, Varlam, Veliki Meteori...)  sagrađenih na visokim stenama, starim nekoliko miliona godina. Nakon posete jednom od manastira izlet nastavljamo posetom jednoj od poznatih radionica ikona u Kalambaki. U povratku predviđena je pauza u dolini Tembi sa obilaskom  crkve Svete Petke, koja se nalazi u dolini reke Pinios, izgradjene u steni, a gde se nalazi i Afroditin izvor mladosti i  lepote. Povratak u hotel. NOĆENJE. 

5.DAN (ponedeljak 02.01.2023.): SOLUN - ZEJTILNIK – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje soba do 10.00h. Poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. Kompleks groblja podignut na  prosotu gde se od 1916. godine nalazila glavna vojna poljska bolnica za srpske vojnike. Danas se na tom mestu nalaze  grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika, koji su stradali u proboju Solunskog fronta, u I  svetskom ratu. Nakon posete predviđeno je slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska. Polazak za Beograd  oko 17.00 časova po lokalnom vremenu. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju sa kraćim usputnim pauzama.  

6.DAN (utorak 03.01.2023.): BEOGRAD 
Očekivano vreme dolaska u Beograd je u ranim jutarnjim satima, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima. 

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-40%  po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama