Sorento

više destinacija, Italija

već od 749€

Opis destinacije

Sorento - jedan od najromantičnijih italijanskih gradova „ugnezdio“ se na liticama i oštrim uvalama obale Amalfi koju zapljuskuju talasi Tirenskog mora. Primorki grad nalazi se na istoimenom poluostrvu koji deli Napuljski zaliv od saliva Sorento. Nedaleko od Sorenta su Pompeji, antički grad otkopan iz okamenjene lave Vezuva i Kapri koji još nazivaju „ostrvom ljubavi“.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ITALIJA 
SORENTO 
DIREKTNIM ČARTER LETOM DO NAPULJA 
sa fakultativnim posetama ostrvu Kapri, Napulju i Pompeji, obale Amalfi 5 dana (4 noćenja) - avionom  
Termin putovanja: 02. Maj – 06. Maj 2024. 

CENE SU IZRAŽENE U EVRIMA, PO OSOBI
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
TerminHotelUslugaCena aranžmanaDoplata za 1/1
02.05. – 06.05.2024.
La Ripetta 3*4 ND749€140€
Cosmomare 3*4 ND789€180€
Club Hotel Sorrento 4*
4 ND
859€200€
Doplata za sobu sa terasom 80€ po osobi
Gardenia 4*4 ND919€240€
Grand Hotel Flora 4*4 ND999€/

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:  
- Prevoz direktim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Napulj - Beograd, avio-takse 52.45€  (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48h pre započinjanja putovanja), 
- prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, 
- smeštaj u  dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu na bazi 4 noćenja sa doručkom, 
- usluge vodiča i troškovi  organizovanja putovanja. 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO: 
- Gradska boravišna taksa u Sorentu 2 – 4€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela - cena  varira u zavisnosti od kategorizacije hotela), 
 fakultativni izleti, 
- međunarodno putno osiguranje,
-  individualni  troškovi.

FAKULTATIVNI IZLETI: 
- ostrvo Kapri- 90€; - Pompeji i Napulj - 60€; - obala Amalfi - 90€; 

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 100 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja  prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih  partnera.
La Ripetta 3*www.laripettahotel.it 
Hotel La Ripetta, smešten na spektakularnoj litici u Piano di Sorrento sa pogledom na napuljski zaliv i plažu  Piano di Sorrento, 800 metara od stanice lokalnog voza Circumvesuviana. Svojim gostima nudi moderan velnes  centar sa turskim kupatilom, đakuzijem, saunom i naravno širokim izborom kozmetičkih tretmana, manikira i  pedikira, predivnu panoramsku krovnu terasu sa đakuzijem, restoran, WiFi. Klimatizovane sobe su klasičnog  dizajna i imaju satelitsku televiziju i sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom. Usluga je na bazi noćenja sa  doručkom (kontinentalni). 

Cosmomare 3* www.cosmomare.it 
Hotel Cosmomare, smešten na spektakularnoj litici u Piano di Sorrento sa pogledom na napuljski zaliv i plažu  Piano di Sorrento, 800 metara od stanice lokalnog voza Circumvesuviana. Svojim gostima nudi moderan velnes  centar sa turskim kupatilom, đakuzijem, saunom i naravno širokim izborom kozmetičkih tretmana, manikira i  pedikira, predivnu panoramsku krovnu terasu sa đakuzijem, restoran, WiFi. Klimatizovane sobe su klasičnog  dizajna i imaju satelitsku televiziju i sopstveno kupatilo sa toaletnim priborom. Usluga je na bazi noćenja sa  doručkom (kontinentalni). 

Club Hotel Sorrento 4* www.hotelclubsorrento.com 
Hotel Club Sorrento je porodični hotel sa 4*, smešten je u srcu poluostrva Sorentina, nedaleko od starog centra  Sorenta, u mestu Sant Anjelo, na oko 200 metara od železničke stanice odakle se vozom za oko 5 minuta može  stići do samog centra Sorenta. Nalazi se na glavnom putu, na oko 600 metara od prelepe plaže La Marinela sa  koje se pruža fantastičan pogled na morsku obalu i na Napuljski zaliv. U neposrednoj blizini hotela nalaze se  prodavnice, supermarketi, pabovi i restorani. Hotel poseduje 58 soba. Svaka soba poseduje kupatilo sa fenom  za kosu, klima uređaj, telefon, SAT TV, sef, WiFi. Deo soba je sa balkonom uz doplatu. Hotel poseduje restoran,  bazen, parking, WiFi. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). 

Gardenia 4* www.hotelgardenia.com 
Hotel Gardenia sa 4 zvezdice smešten je na Corso Italia, glavnoj ulici na samo 600 metara od istorijskog centra.  Prekrasna panoramska terasa, idealno mesto za ugodne trenutke opuštanja, omogućiće vam da se divite 
očaravajućem pejzažu Napuljskog zaliva. Hotel poseduje bazen, privatni parking (uz doplatu), baštu sa snek  barom za ručak tokom leta, bar, TV salu i WiFi internet. Hotel ima 27 soba. Sve sobe su uređene u savremenom  stilu i opremljene zvučnom izolacijom i ekološkim materijalima. Svaka soba ima sopstveno kupatilo sa tušem i  fenom za kosu, SAT TV, klima uređaj (od 15.05. do 15.10.), grejanje, sef, direktnu telefonsku liniju, muziku,  pristup internetu i balkon sa stolom i stolicama. Neke od soba imaju panoramski pogled na more, a međusobne  sobe su takođe dostupne za porodice. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom (kontinentalni). 

Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i  hladne napitke. 
Big Blue Group d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.  
1.dan (02.05.2024.) BEOGRAD – NAPULJ – SORENTO 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ‘’Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Poletanje za Napulj (tačno  vreme leta biće potvrdjeno 2 dana pred put). Direktan čarter let za Napulj kompanijom Air Serbia. Dolazak na  aerodrom u Napulju nakon sat i po leta. Transfer do Sorenta. Smeštaj u hotelu. Kratka šetnja gradom u pratnji  predstavnika agencije: Katedrala Santi Filipo i Đakomo iz XIV veka, Narodna vila sa božanstvenim vrtom, glavni  gradski trg Torkvato Taso… Slobodno vreme za šetnju i uživanje u italijanskim specijalitetima. Noćenje. 

2.dan (03.05.2024.) SORENTO – KAPRI – SORENTO  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili celodnevni fakultativni izlet na mondensko ostrvo Kapri.  Individualni dolazak do luke Marina Pikola i ukrcavanje na brod. Nakon polučasovne plovidbe Napuljskim zalivom  pored obale Sorenta stiže se na jedno od najpoznatijih ostrva Mediterana. Dugačko je 7km a široko blizu 3km.  Kapri je bio letnja rezidencija dvojice imperatora, Oktavijana i Tiberija. U XVII i XVIII veku bio je omiljeno  boravište španskih Burbona (koji su vladali Napuljem) a od XIX do sredine XX veka utočište mnogih poznatih  slikara, pisaca, političkih prognanika i ekscentrika. Gradić Kapri je danas mondensko letovalište na čijim se uskim,  krivudavim ulicama nižu glamurozni izlozi najpoznatijih svetskih modnih kreatora. Po dolasku odlazak minibusom  do Anakaprija gde se šetajući posmatra crkva Sv. Mihajla i Sv. Sofije, staro groblje, žičara, panorama vile švedskog  lekara Aksel Muntea i vidikovac sa koga se pruža pogled na ostrvo i feničanske stepenice. Potom odlazak  minibusom do centra Kaprija. Šetnja glavnim gradskim trgom i kroz trgovačke uličice do panorame Faraljiona – stena pored mora, simbol Kaprija. Na kraju nezaobilazna poseta Avgustovim vrtovima. Slobodno vreme do  popodnevnog broda za Sorento. Noćenje. 

3.dan (04.05.2024.) SORENTO – POMPEJI – NAPULJ – SORENTO  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili celodnevni fakultativni izlet za Napulj i Pompeji. U I veku  naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine  naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala“ narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do  danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak  grada i to Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kuće, pekare, javne kuće, teatra...  Polazak za Napulj. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je  uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela  širom sveta-pice. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga  Garibaldi, ulica Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem - Kastel Nuovo... Nastavak pešice do Trga  plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra, španskih kvartova i trgovačke ulice Via  Toledo. Slobodno vreme. Povratak za Sorento. Noćenje. 

4.dan (05.05.2024.) SORENTO – OBALA AMALFI – SORENTO  
Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni izlet na Amalfi obalu, jednu od  najpopularnijih i najslikovitijih turističkih rivijera Italije. Dolazak u Positano, jedno od najposećenijih i najlepših   mesta Amalfi obale, slikovito i romantično sa živopisnim starim gradom. Nastavak putovanja do mesta Amalfi po  kome je cela obala dobila ime. Grad je na UNESCO – voj listi kulturno – istorijske baštine i predstavlja biser  srednjevekovne arhitekture sa uskim ulicama. Grad je poznat po posebnoj vrsti limuna od koje se pravi čuveni  liker Limunćino. Po dolasku šetnja gradom do katedrale Sv. Andrije koja je upečatljiva po dekorativnoj fasadi.  Slobodno vreme do polaska za Sorento. Noćenje. 

5.dan (06.05.2024.) SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD  
Doručak. Transfer do aerodroma u Napulju za direktan čarter let. Sletanje na beogradski aerodrom nakon sat i po  vožnje. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.