Valensija

Valensija, Španija

već od 729€

Opis destinacije

VALENSIJA – Valensija je glavni grad Valensijske autonomne zajednice, kao i pokrajine Valensija. Valensija je treći grad u Španiji po važnosti i po broju stanovnika: 807.396 stanovnika prema popisu iz 2007. Leži na obalama reke Turija, na istočnoj obali Pirinejskog poluostrva. Osnovana je kao Valentia Edetanorum 138. p. n. e. Ovo je grad sa dubokom istorijskom tradicijom, pogodnom mediteranskom klimom i brojnim znamenitostima i festivalima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
TERMINI PUTOVANJAHOTELCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
PRAZNIK RADA
01.05.2024-05.05.2024
ILUNION AQUA 4*759€729€
SH VALENCIA PALACE 5*829€799€
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS banke.

SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMUM 6 OSOBA PO POLASKU

POPUSTI I DOPLATE:
- deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 70€ popusta Hotel Ilunion Aqua 4*, 60 € Hotel SH Valencia Palace 5* (na upit),
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima 15€ popusta Hotel Ilunion Aqua 4*, 10 € Hotel SH Valencia Palace 5*, (na upit),
- doplata za 1/1 sobu 259 € Hotel Ilunion Aqua 4*, 339 € Hotel SH Valencia Palace 5*, (na upit)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- avio prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Airserbia),
- aerodromske takse - 47€ (na dan objavljivanja programa - podložne promeni),
- transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
- smeštaj u hotelu sa 4* u Valensiji, na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
- agencijske usluge,
- panoramsko razgledanje grada,
- usluge lokalnih vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 531 dinara, od 19 do 70 godina 797 dinara i od 71 do 86 godina 1592 dinara,
- fakultativne programe,
- individualne troškove.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Benidorm i Alikante – 75€,
- Valensija kroz istoriju – 30€
- Albufera, vožnja brodićem po jezeru, - 45€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje.
HOTEL ILUNION AQUA 4*
Lokacija: Hotel je lociran u širem centru grada, na samo 15ak minuta hoda od Kalatravinog grada umetnosti i nauke koja je ujedno i najveća atrakcija ovog grada. Hotel se nalazi na samo nekoliko minuta od akvarijuma, ili petnaestak minuta prevozom do plaže, kao i petnaestak minuta prevozom do centra. Autobuska stanica je na 50m od hotela.
Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala.
Smeštaj: Hotel je modernog dizajna, poseduje standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu https://it.ilunionaqua4.com/

HOTEL SH VALENCIA PALACE 5*
Lokacija: Palata SH Valencia se nalazi na obodu najpoznatijeg valensijskog parka, na samo nekoliko minuta hoda od centra i samo 10ak minuta od Kalatravinog grada. Ovaj fantastični hotel ne samo da nudi sadržaje 5*, već se nalazi na najboljoj lokaciji sa pogledom na park Turiu, na samo par minuta peške od centra grada, desetak minuta peške od akvarijuma i desetak minuta prevozom do plaže.
Sadržaj: Restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala.
Smeštaj: Hotel poseduje bazen, spa centar, tursko kupatilo, jacuzzi, masažu na zahtev (i doplatu), gym, nekoliko restorana i barova, impresivan ulazni hol sa recepcijom i room servisom. Hotel je modernog dizajna, poseduje standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu ‚ https://www.hotel-valencia-palace.com/en/
1.Dan BEOGRAD - VALENSIJA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Individualna prijava i čekiranje. Poletanje aviona za Valensiju u 06:20h (JU 590). Sletanje u Valensiju u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom i pešice: Oceanografic (akvarijum), grad umetnosti i kulture (Ciudad de arts & ciencias), jedinstveni park dužine 9 km u bivšem isušenom koritu reke Turije, panoramski obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most Valensije, obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije - Mestalla (bez ulaska), obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, calle Colon (Kolumbova ulica i trg)... Nakon obilaska transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2.Dan VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE - VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm od Valensije je udaljen oko 130 km. Po dolasku obilazak starog grada. Nastavak puta za Alikante. Vožnja duž Bele obale (Costa Blanca). Po dolasku obilazak tvrđave Santa Barbara po kojoj je ovo letovalište poznato. Sledi obiazak četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznate po belim kućicama sa šarenim motivima, katedrali Sv. Nikole iz 17og veka kao i gradske skupštine koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih zidina. Put se nastavlja ka jednom od simbola grada - aveniji Esplanada de Espanja do plaže Playa del Postiguet . Slobodno vreme za osveženje u nekom od lokalnih restorana nacionalne kuhinje. Povratak u Valensiju. Slobodno vreme. Noćenje.

3. Dan VALENSIJA-ISTORIJSKA TURA-VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Valensija kroz istoriju. Fantastična kulturno-istorijska tura koju ne treba propustiti. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), ulazi se u prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, Katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – Čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda – srednjevekovna tržnica mediteranske gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija i fakultativni odmor uz čuveno valensijsko piće – Agua de Valencia u autentičnim barovima baroknog stila. Churros (španska poslastica), horchata – valensijsko biljno mleko sa izuzetnim svojstvima, sendvič sa španskom šunkom ili dobar sladoled. Izlazak kroz drugu kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan VALENSIJA –ALBUFERA-PIRINČANA POLJA- VALENSIJA
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni Izlet u park prirode l'Albufera vožnja brodićem i ručak u prestonici paelje. Na samo dvadesetak minuta od moderne Valensije, osetićete duh lokalnog stanovništva, selo u kome je vreme stalo i videćete zašto i kako je nastala paelja, najpoznatije špansko jelo zaštićenom UNESCOm kao nematerijalno nasleđe. Poseta parka prirode l'Albufera je nezaobilazni izlet za sve ljubitelje dobre hrane i nesvakidašnje prirode. Nakon vožnje brodićem, odlazimo u pravo autentično valensijsko selo i prestonicu paelje. Upravo tu, probaćete lokalne specijalitete i imaćete mogućnost da više saznate zašto je nastala španska paelja i najvažnije, kako se ona pravi. Slobodno vreme. Noćenje.

5.Dan VALENSIJA - BEOGRAD
Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do organizovanog transfera do aerodroma. Poletanje aviona u 13:50h (JU 591). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 16:30h. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;

- Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro);

PLN

Organizator putovanja je turistička agencija Plana Tours, broj licence OTP 489/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Plana Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.